Contact Cabinet Veterinar

0761 663577
cabinet@vetcon.ro

L - V: 08:00 - 18:00

S: 08:00 - 11:00

D: Inchis

0770 664787

Contact Frizerie Canina

0747 996064
frizerie@vetcon.ro

Sediul clinicii

str. Semaforului
nr. 10
Sibiu

Mastercard, Visa, Visa Electron, Maestro
Acceptam plata cu cardul

Vezi si

Anestezie Inhalatorie

Anestezia inhalatorie este o anestezie net superioara comparativ cu anestezia clasica (injectabila).

Inainte de orice anestezie generala si interventie chirurgicala se recomanda efectuarea unor analize: examenul functiei cardiace si examen biochimic sanguin (in special pentru evaluarea functiei hepatice si renale) si examen hematologic.

Avantajele anesteziei inhalatorii: trezirea rapida a animalului, afectarea minima a functiei renale si hepatice, analgezie superioara datorita profunzimii anesteziei, monitorizarea continua a animalului in timpul anesteziei, se poate utiliza cu incredere si la animalele batrane, dupa revenirea din anestezie animalul este capabil sa se deplaseze singur.

Principalele probleme ale anesteziei inhalatorii: trezirea rapida poate determina stari de excitatie de scurta durata, dar care se pot controla foarte usor; costul mai ridicat comparativ cu anestezia clasica.

Analgezia intra si postoperatorie: reprezinta o componenta foarte importanta a anesteziei generale. Analgezia de buna calitate grabeste vindecarea postoperatorie. Analgezia corespunzatoare efectuata dupa revenirea din anestezia generala permite trezirea in liniste a animalului si deplasarea acestuia in scurt timp. O analgezie optima postoperator mentine comportamentul normal si calitatea vietii animalului.