Contact Cabinet Veterinar

0761 663577
cabinet@vetcon.ro

L - V: 08:00 - 18:00

S: 08:00 - 11:00

D: Inchis

0770 664787

Contact Frizerie Canina

0747 996064
frizerie@vetcon.ro

Sediul clinicii

str. Semaforului
nr. 10
Sibiu

Mastercard, Visa, Visa Electron, Maestro
Acceptam plata cu cardul

Vezi si

Vaccinare caini

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poti face pentru a mentine sanatatea cainelui tau, este acela de a-l vaccina impotriva celor mai comune boli ale cainelui.

Cum actioneaza un vaccin?

Vaccinul contine mici cantitati de virusuri (moarte sau atenuate). Cand sunt administrate, ele stimuleaza sistemul imunitar al cainelui pentru a produce anticorpi.

Cand trebuie vaccinat?

  • la varsta de 6 saptamani vaccin contra Parvovirozei canine
  • la 8 saptamani vaccin polivalent impotriva Parvovirozei, Hepatitei infectioase, Boala Carre, Parainfluentei, Coronavirozei
  • la 10 saptamani rapel la vaccinul polivalent unde adaugam si vaccinul impotriva Leptospirozei
  • la 12 saptamani vaccinarea antirabica

Vaccinarea anuala se face o data la 12 luni. Vaccin polivalent + antirabic

Schema de vaccinare caini

Cat de eficace este vaccinarea?

Ca orice alt medicament, vaccinul poate sa nu fie 100% protector; insa administrat la timp in combinatie cu o dieta si o ingrijire corespunzatoare, vaccinul devine astfel cel mai bun aliat impotriva bolilor.

Vaccinarea pisicilor

Un lucru pe care poti sa il faci pentru ai oferii pisicii tale o viata sanatoasa, este sa o vaccinezi impotriva bolilor comune ale acesteia. In primele saptamani de viata mama ii ofera puiului anticorpii necesari prin lapte; dupa aceasta perioada totul depinde de tine. Veterinarul te poate informa cu privire la acest lucru.

Schema de vaccinare pisici

Cand sa o vaccinez?

In general imunitatea este oferita de mamica puiului in primele saptamani de viata. Initial vaccinarea se face in doua doze, primul la 8-10 saptamani de viata iar al doilea la de doua saptamani.

Ce vaccin ar trebui sa primeasca?

Pisica ta trebuie sa primeasca vaccin contra principalelor boli contagioase ce pot cauza probleme serioase de sanatate chiar maoartea. Dintre aceste boli enumeram: Panleucopenia felina, Rinotraheita virala, Caliciviroza si Leucemia felina. Chlamidioza si Rabia pot fi deasemenea cuprinse in lista vaccinarilor.

Rinotraheita virala

Numita ca si in cazul oamenilor "raceala", aceasta cauzeaza infectia cailor respiratorii superioare (raceala pisicilor); este usor transmisa de la o pisica la alta, deci vaccinarea este de un real folos. Simptomele pot fi de la febra usoara, inapetenta, stranut, scurgeri oculare si nazale. In unele cazuri boala poate fi tratata dar pisica va ramane purtatoare si transmitatoare a virusurului pe viata.

Caliciviroza

Acest virus este un alt factor major ce produce infectii severe la nivelul tractulu respirator superior (gripa pisicii). Foarte raspandita si de inalta contagiozitate; semnele clinice sunt date de febra, ulcere linguale si pneumonie, ce poate fi moderata sau severa. Tratamentul poate fi dificil. Chiar daca pisica se recupereaza ea va ramane purtatoare si va putea infecta alte pisici de accea este recomandata vaccinarea.

Panleucopenia felina

Acest virus este atat de rezistent incat poate supravietui in mediu mai mult de un an. Asadar pisicile sunt expuse infectarii pe toata durata vietii. Rata de infectie la pisicile nevaccinate atinge 90-100%. Vaccinarea contra acestei boli fatale este necesara. Semnel clinice pot include abatere, inapetenta, voma, diaree, febra si deshidratare severa.

Leucemia felina

Infectia cu virusul leucemiei feline poate produce probleme serioase de sanatate pisicii tale. Dupa expunerea initiala pisica poate sa nu manifeste semne clinice de boala pentru luni sau ani de zile timp in care poate transmite boala altor pisici.